Om du är osäker på om din StubHub International-beställning var framgångsrik, kontrollera din e-post för en beställningsbekräftelse. Den brukar komma snabbt men kan ta upp till en timme.

Hur kan jag kontrollera statusen för min beställning?

Du kan kontrollera statusen för din beställning genom att logga in på ditt konto och gå till sektionen "Beställningar". Här hittar du en lista över alla dina senaste beställningar tillsammans med deras aktuella status. Om din beställning är bekräftad bör du också få en bekräftelse via e-post strax efter ditt köp. Om du har fler än ett konto, kontrollera beställningarna i varje av dem. Om du inte har fått en bekräftelse via e-post kan det bero på att din beställning fortfarande är under verifiering.

Hur lång tid tar vanligtvis verifieringsprocessen?

Vårt ekonomiteam granskar alla transaktioner av säkerhetsskäl. Denna process sker vanligtvis omedelbart men kan ta upp till 1-2 dagar. När din beställning är verifierad får du en bekräftelse via e-post med leveransinformation.

Vad ska jag göra om jag inte har fått en bekräftelse via e-post?

Om du inte har fått en bekräftelse via e-post, kontrollera först din skräppost eller skräpfolder. Ibland kan e-postmeddelanden av misstag markeras som skräppost. Om du fortfarande inte hittar bekräftelsemejlet, logga in på ditt konto för att verifiera din beställningsstatus. Om beställningen inte finns där är det möjligt att transaktionen inte gick igenom och att du behöver göra beställningen igen.

Kan jag spåra min beställning?

Ja, när din beställning har behandlats och skickats kommer du att få ett spårningsnummer via e-post. Du kan använda detta nummer för att spåra leveransstatusen för din beställning på transportörens webbplats. Dessutom kommer spårningsinformationen att vara tillgänglig i ditt konto under sektionen "Beställningar".

Om denna artikel löste din fråga, vänligen betygsätt oss nedan och hjälp oss att fortsätta förbättra oss.